Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram knolselderij
  • 150 gram witlof
  • 2 eetlepels olijfolie

Zelf toevoegen
  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker
  • ┬Ż bakje bieslook


Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof van

Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin het ontbijtspek knapperig. Schil de knolselderij en snijd het in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak de knolselderij in het bakvet van het spek gedurende 15 minuten. Schep het regelmatig om en breng het op smaak met zout en peper. Snijd het kontje van de witlof en snijd het in de lengte in parten. Verwijder de hare kernen. Meng de overige olijfolie met de basterd suiker en wrijf hiermee de witlof in. Verhit een koekenpan en bak hierin de witlof. Keer de witlof regelmatig tijdens het bakken. Snijd de bieslook fijn. Meng de knolselderij en de witlof in een schaal door elkaar. Verdeel het gebakken spek er over en garneer het geheel met de bieslook. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap