Gebakken scholfilet met broccoli-aardappel-puree

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 aardappelen
  • 300 gram broccoli
  • 250 gram scholfilet
  • 10 cherry tomaatjes

Zelf toevoegen
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 theelepel dragon
  • Peper en zout


Gebakken scholfilet met broccoli-aardappel-puree van

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en was de aardappelen en snijd ze in parten. Kook ze in ruim kokend water gaar. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ook een deel van de stronk fijn. Kook de broccoli de laatste 10 minuten met de aardappelen mee. Giet het water af en pureer de aardappelen met de broccoli tot een mooie puree. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en meng alles goed door elkaar. Breng het op smaal met wat zout en peper. Zet een pan op het vuur en smelt hierin wat boter en voeg een scheut olijfolie toe. Bak hierin de scholfilets om en om. Leg de scholfilets vervolgens in een ovenschaal, schenk het bakvet er over heen. Strooi wat zout en peper over de visfilets en strooi als laatste de dragon en de geraspte kaas over de vis. Halveer de cherry tomaatjes en leg deze ook in de ovenschaal. Zet de schaal gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven om de kaas te gratineren. Leg een bergje broccoli-aardappelpuree op de borden, leg de scholfilets er op en maak het gerecht af met de tomaatjes. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap