Geflambeerde paarse peentjes

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 8 stuks paarse peen

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Zeezout
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 3 ┬Ż eetlepels Pastis (Pernod of een andere anijsdrank met alcohol)


Geflambeerde paarse peentjes van

Snijd de kroontjes en kontjes van de peen af en schraap je onder stromend water schoon. Snijd de peen in de lengte in dunne reepjes, het mooiste zijn reepjes zo dun als luciferhoutjes. Snijd de reepjes daarna in stukjes van 5 cm. Verhit in een koekenpan de boter en olijfolie. Als de boter en olijfolie een beetje beginnen te spetteren, voeg dan de reepjes wortel toe met wat zout. Bak de wortel ongeveer 8 minuten op een matig vuur. Roer zo nu en dan om de wortel aan alle kanten gelijkmatig te bakken. Sprenkel de witte wijn over de peen als ze nog niet helemaal zacht zijn. Zet het vuur wat hoger en laat de peentjes stoven tot alle wijn is verdampt. Zet het vuur onder de pan uit en doe ook de afzuigkap uit! Schenk de pastis over de peentjes en steek de alcohol aan met een lange lucifer. Schud de pan om de vlam te doven. Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe en serveer de geflambeerde peentjes warm. Eet smakelijk


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap