Gegratineerde rode bessen met sabayon

Nagerecht voor 2 personen, 10 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bakje rode bessen

Zelf toevoegen
  • 4 eierdooiers
  • 1 dl sherry (droog)
  • 45 gram kristal suiker
  • 90 gram basterd suiker


Gegratineerde rode bessen met sabayon van

Zet de oven aan op de grillstand. Neem een grote kookpan met daarin een laagje (3 cm) water en laat het water zachtjes pruttelen. Was de besjes, rits ze van de takjes en verdeel ze over twee ovenschaaltjes. Neem een vuurvaste schaal en zet deze op (of in) de kookpan met het pruttelende water. Klop hierin de eierdooiers met de sherry en de basterdsuiker goed door elkaar. Blijf gedurende een halve minuut stevig door roeren tot dat er een gladde, niet al te dunne massa ontstaat. Zorg dat dit niet te lang duurt want dan ontstaat er een soort roerei. Neem de schaal uit het water en schep de inhoud in de schaaltjes met de bessen. Verdeel de kristal suiker over de schaaltjes en zet de schaaltjes onder de grill gedurende 6 minuten. Er ontstaat nu een knapperig laagje gesmolten suiker. Dien het toetje direct op. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap