Gegrilde andijvie met blauwe kaasdressing

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 100 gram guinoa
  • 1 krop andijvie

Zelf toevoegen
  • 50 gram blauwe kaas (gorgonzola)
  • ½ bosje kervel
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • ½ theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie


Gegrilde andijvie met blauwe kaasdressing van

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en blancheer hierin de andijvie. Giet de andijvie af, spoel het met koud water af en laat het goed uitlekken. Snijd de andijvie vervolgens in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de witte wijnazijn en de mosterd. Klop de olie er door heen en breng het op smaal met zout en peper. Brokkel de blauwe kaas zeer fijn en meng het door de dressing. Zet een grillpan op het vuur en grill hierin de andijvie. Besprenkel de andijvie met wat olijfolie. Giet de quinoa af en laat het uitlekken. Was de kervel en droog het af met keukenpapier. Hak de kervel fijn. Verdeel de andijvie over de borden en verdeel de quinoa er overheen. Besprenkel het gerecht rijkelijk met de blauwe kaasdressing en garneer het geheel met de kervel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap