Gegrilde andijvie

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 krop andijvie

Zelf toevoegen
  • 100 gram bulgur
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
  • ┬Ż bosje kervel


Gegrilde andijvie van

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en breng het water aan de kook. Leg de gehele krop andijvie in het water en blancheer de andijvie in 3 minuten. Haal de andijvie uit de pan en spoel het met koud water af. Snijd de andijvie in kwarten en laat het goed uitlekken. Dep het eventueel met een schone, droge theedoek af. Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de witte wijnazijn en de mosterd. Klop de olie er doorheen en breng het verder op smaak met zout en peper. Verbrokkel de blauwe kaas zeer fijn en meng het door de dressing. Verhit een grillpan. Bedruppel de andijvie met wat olijfolie en grill het 2 minuten aan beide zijden. Giet de bulgur af en stoom het kort droog. Was de kervel en hak het grof. Verdeel de andijvie over de borden en de verdeel de bulgur erover. Besprenkel de andijvie met de blauwe kaasdressing en garneer het geheel voor het serveren met de kervel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap