Gegrilde kipfilet met paksoi uit de wok

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram kipfilet
  • ½ paksoi
  • 2 tomaten

Zelf toevoegen
  • 150 gram gele rijst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 75 gram gerookte spekreepjes
  • 125 gram champignons


Gegrilde kipfilet met paksoi uit de wok van

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilets droog en snijd het vlees in plakjes. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap, de Provençaalse kruiden, het geperste teentje knoflook, zout en peper. Marineer de kipfilet in het mengsel. Snijd in de tussentijd het blad van de paksoi in repen en houd het apart. Snijd de rest van de paksoi grof. Zet een wok op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze in de olie. Voeg de spekreepjes en de in plakjes gesneden champignons toe en bak het geheel 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het witte deel van de paksoi toe en wok dit 2 minuten mee. Zet een grillpan op het vuur en grill hierin de plakjes kipfilet. Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit met het blad van de paksoi toe aan de wok en bak het 1 minuut mee. Schep alles goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Schep de rijst in grote kommen en verdeel hierover de groenten en kipfilet. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap