Gegrilde paprika tomatensoep

Lunch/voorgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 paprika's
  • 5 tomaten

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 2 tenten knoflook
  • olie
  • peper
  • zout
  • chili, paprika, uienpoeder
  • oregano
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groentenbouillonblokje


Gegrilde paprika tomatensoep van

Verwarm een ovenschaal voor in de oven op 220 graden. Was de paprika’s en de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Leg alles in de ovenschaal en voeg olie, peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder, oregano, en chilipoeder toe. Bak het zo’n 30 minuten, totdat alles goed gaar is en een goudbruin laagje heeft. Kook intussen 1/2 liter water, doe dit in een maatbeker met 1 bouillonblokje. Doe de groentes in de soeppan, voeg hier 1 blikje tomatenpuree aan toe met water. Blend het geheel en voeg steeds wat water toe. Het lekkerst is als de soep een wat dikkere structuur heeft. Garneer met wat kruiden naar keuze.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap