Gehaktballen in tomatenjus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram (vega-)gehakt
  • 1 ei
  • ½ rode ui
  • 125 gram cherry tomaten

Zelf toevoegen
  • Gehaktkruiden of verse Italiaanse kruiden
  • Wat paneermeel
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel ketjap


Gehaktballen in tomatenjus van

Pel en snipper de halve rode ui. Meng in een schaal het gehakt met een losgeklopt ei, de gehaktkruiden, de rode ui en het paneermeel. Maak een aantal ballen van het gehakt. Zet een braad pan op het vuur en smelt hierin wat boter. Braad de gehaktballen gaar. Halveer in de tussentijd de cherry tomaten. Blus de gehaktballen af met ketjap. Meng de tomatenketchup door de jus en voeg de ketjap en de gehalveerde cherry tomaten toe. Laat de cherry tomaten 5 minuten meegaren en warm worden in de jus. Serveer de gehaktballen met de tomatenjus bij een gekookte aardappel. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap