Gehaktbrood

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 500 gram rundergehakt of vega-gehakt
  • 2 eieren

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 beschuiten of paneermeel
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • Zout en peper
  • 4 plakjes bladerdeeg


Gehaktbrood van

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui, pers het teentje knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin wat olijfolie. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Meng in een schaal het (vega-)gehakt met één losgeklopt ei, de verkruimelde beschuiten, de geraspte Parmezaanse kaas en de gefruite ui met knoflook. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Kneed het geheeld goed door elkaar en maak er de vorm van een brood van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de ontdooide plakken bladerdeeg. Leg het gehakt brood in het midden van de bladerdeegplakken en vouw het bladerdeeg dicht. Prik wat gaatjes in de bovenkant van het deeg zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Leg het pakketje met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk het deeg met wat eigeel. Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven. Haal het uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer het gehaktbrood met een gebakken aardappel en bijvoorbeeld de suikermaïs uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap