Gehaktcake met appel en rode paprika

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 gehaktballen
  • 1 rode paprika
  • Eikenblad sla

Zelf toevoegen
  • 50 gram katenspek
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene appel
  • zout


Gehaktcake met appel en rode paprika van

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de gehaktballen in een kom. Snijd de paprika in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd het katenspek in blokjes of fijne reepjes en meng 2/3 daarvan met wat zout, de tomatenpuree en de geraspte Parmezaanse kaas door het gehakt. De ballen blijven hierbij niet in takt. Snijd het sjalotje fijn en pers het teentje knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje met de knoflook, de paprika en de rest van het katenspek. Schep het af en toe om en bak het 5 minuten. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Schep het groentemengsel en de appel door het gehakt. Verdeel het gehakt over een cakevorm en bak de gehaktcake in de oven gedurende 45 minuten. Verdeel de eikenblad sla over de borden en leg op ieder bord een paar plakken gehaktcake. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap