Gekarameliseerde paprika met ijs

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 oranje paprika

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 bollen vanille ijs


Gekarameliseerde paprika met ijs van

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika over de lengte in 4 parten en verwijder ze zaadlijsten en het steeltje. Zet een grillpan op het vuur en verhit de pan. Smeer de paprikaparten in met olijfolie en grill de parten in de grillpan, het velletje zal wat zwartkleuren, maar dat is niet erg. Haal de parten uit de pan en doe ze in een plastic zakje gedurende 10 minuten. Het velletje van de paprika zal op deze manier makkelijker loslaten. Haal na 10 minuten de parten uit het zakje en verwijder de velletjes van de paprika. Leg de paprikaparten op een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de helft van de suiker er overheen. Draai de parten om en strooi de overige suiker over deze kant. Zet de bakplaat in de oven en rooster de paprika’s 20 minuten. Draai ze om en draai de temperatuur van de oven terug naar 100°C en rooster de paprika’s nog eens 15 minuten tot ze goud bruin zijn. Leg de parten paprika kruislings op een bord en leg er een bolletje vanille ijs bij. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap