Gekarameliseerde witlof met zoete aardappelpuree en roquefortsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 witlof

Zelf toevoegen
  • 5 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Agavesiroop
  • Olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gram roquefort kaas
  • 75 ml yoghurt


Gekarameliseerde witlof met zoete aardappelpuree en roquefortsaus van

Was en schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Zet een pan op het vuur met water en een snufje zout en kook de zoete aardappelen hierin gaar. Was de witlof en snijd in de lengte doormidden. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een pan met olijfolie en fruit hierin de ui, voeg ook de knoflook toe. Voeg na 1 minuut de witlof toe, gril de witlof aan beide kanten gaar en laat in totaal ongeveer 15 minuten op het vuur staan. Voeg in de laatste 5 minuten de agavesiroop toe, zodat de witlof karamelliseert. Hierbij ligt de witlof met de platte kant naar beneden in de pan. Pureer de zoete aardappelen met kokosmelk naar smaak. Snijd de roquefort in kleine stukjes en doe in een bakje. Verwarm in de magnetron totdat het gesmolten is. Roer de yoghurt door de gesmolten roquefort. Serveer de gekarameliseerde witlof en de zoete aardappelpuree naast elkaar en giet het roquefort sausje eroverheen. Eventueel ook lekker met een worstje of vleesvervanger voor de vegetariƫrs.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap