Gele bieten burger

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 350 gram gele biet

Zelf toevoegen
  • 250 gram kikkererwt uit blik
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • Komijnpoeder
  • Gemberpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 broodjes


Gele bieten burger van

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de bieten en meng hier een halve eetlepel olijfolie doorheen. Voeg hier ook een halve theelepel komijnpoeder en een halve theelepel gemberpoeder aan toe. Meng even goed door en laat intrekken. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. Zet een pan op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de bietenrasp toe en bak nog ongeveer 5 minuten door. Was ondertussen de kikkererwten en stamp ze fijn met een vork of stamper. Voeg hier ook de bietenrasp ui en knoflook ui de pan aan toe en meng goed. Als het te vloeibaar is, kun je wat havermout toevoegen. Voeg ook wat peper en zout toe aan het mengsel. Maak 2 mooie burgers van het mengsel en bak deze 15 minuten in de oven. Draai de burgers om en bak ze nog eens 15 minuten in de oven. Lekker om de burgers te serveren met een tzatziki sausje.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap