Gele bieten met brandnetelkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram gele bieten
  • 100 gram brandnetelkaas
  • 100 gram andijvie

Zelf toevoegen
  • 500 gram rode bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels walnootolie


Gele bieten met brandnetelkaas van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Schil en was de bieten en laat ze uitlekken. Bedruppel de bieten met de olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de bieten over een braadslede en zet deze in de oven. Rooster de bieten ongeveer 75 minuten gaar. Was de rozemarijn en de tijm, schud het droog en hak ze grof. Bedruppel de bieten na ongeveer 30 minuten met de honing en strooi de kruiden er over. Dek de braadslede af met aluminiumfolie. Schud de bieten regelmatig tijdens de baktijd. Controleer of de bieten gaar zijn door er af en toe door er met een vork in te prikken. Ze moeten zacht aanvoelen. Als de bieten gaar zijn, pel dan de schil van de bieten. Was de andijvie, laat het goed lekken en snijd het fijn. Verdeel de andijvie tussen de bieten. Druppel de walnootolie over het gerecht. Rasp de brandnetelkaas er grof over heen en serveer het direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap