Gele peen soep met sinaasappel

Voorgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 750 gram gele peen

Zelf toevoegen
  • 250 gram uien
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • 1 sinaasappel
  • zout en peper
  • 25 gram boter of olijfolie


Gele peen soep met sinaasappel van

Schrap de peen schoon, verwijder eventueel het loof en snijd de peen in plakjes. Pel de ui en snijd er dunne ringen van. Zet een grote pan op het vuur smelt hierin de boter (of verhit de olijfolie) en fruit hierin de ui en peen. Voeg als de groenten zacht zijn geworden een liter bouillon toe en laat het geheel 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Pureer vervolgens de groenten tot een egaal geheel. Snijd in de tussentijd de helft van de sinaasappelschil met een dunschiller en snij de schil vervolgens in dunne reepjes. Zet een klein pannetje met wat water op het vuur en kook hierin de sinaasappelschilletjes tot ze zacht zijn. Rasp de rest van de schil en meng het door de soep. Roer alles goed door elkaar. Knijp van een halve sinaasappel het sap uit boven de soep en breng het geheel opnieuw aan de kook. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Serveer de keurrijke soep in een mooie kom met een plak brood uit de Streekmolenkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap