Gepofte gele bieten met knoflook, heekfilet en aardappels (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 gele bieten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 heekfilets
  • 4 aardappels

Zelf toevoegen
  • 4 kruidnagels
  • 4 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • Zout en peper


Gepofte gele bieten met knoflook, heekfilet en aardappels (culinair) van

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bieten in 10 minuten gaar, giet ze af en laat de bieten nog 5 minuten in de warme pan, zonder dat het vuur er onder aan is. Maak na 5 minuten afkoelen, inkepingen in de bieten. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Steek de plakjes in de bieten. Neem 2 stukken aluminiumfolie en leg daar de bieten met knoflook op. Voeg hier een takje tijm, kruidnagel een eetlepel olijfolie en 2 eetlepels balsamico azijn aan toe. Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de bieten gedurende 30 minuten in de oven. Zout en peper kan op het bord, naar smaak worden toegevoegd. Kook in de tussentijd de aardappels tot ze gaar zijn. Snijd de aardappels in plakken en bak de aardappels tot ze goudbruin zijn. Rits van de overgebleven takjes tijm de naaldjes en strooi deze over de aardappels. Bak in boter of olie de heekfilet eventueel met wat viskruiden. Serveer de vis, gepofte gele bieten en aardappeltjes op een mooi bord met een groene salade. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap