Geroerbakte witlof met parmaham en kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram witlof
  • 50 gram kaas

Zelf toevoegen
  • 2 plakken parmaham
  • 250 gram gnocchi
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram gemengde kruiden
  • 1 eetlepel balsamico
  • Zout en peper


Geroerbakte witlof met parmaham en kaas van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Leg de parmaham op een stukje bakpapier in de oven en bak de ham 3 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de ham op de plaat buiten de oven afkoelen en knapperig worden. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep met een schuimspaan de gnocchi uit het water en laat ze afkoelen. Maak in de tussentijd de witlof schoon en snijd het in reepjes. Pe en snipper de knoflook en hak de kruiden fijn. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en roerbak hierin de reepjes witlof met de knoflook en de kruiden. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de gnocchi toe en verwarm dit even mee. Verdeel de gnocchi met de geroerbakte witlof over de borden. Rasp de kaas en verdeel dat over het gerecht. Maak het gerecht af door de gebakken, knapperige parmaham op het gerecht te leggen en daarover de balsamico te sprenkelen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap