Geroosterde bieten met balsamicoglazuur

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 gele bieten

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Zeezoutvlokken
  • Versgemalen peper


Geroosterde bieten met balsamicoglazuur van

Verwarm de oven voor op 190┬░. Snijd van de gele bieten het kontje en het kroontje af. Schil met een dunschiller de bietjes. Snijd vervolgens met een kaasschaaf (deze is snijd dikkere plakjes dan een dunschiller) plakken van de bieten. Leg de plakken biet in een braadslee en sprenkel er olijfolie en de balsamico azijn er overheen. Meng alles goed door elkaar. Bestrooi de bietjes met zeezoutvlokken en de vers gemalen peper. Zet de braadslee in de oven en rooster de biets in 15-20 minuten gaar en iets krokant. Keer de biets halverwege de tijd een keertje om. Na het einde van de baktijd laat je ze iets afkoelen voordat je ze serveert. Serveer de bietjes met vers gebakken aardappeltjes. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap