Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof van de bospeentjes en borstel de peentjes onder stromend water schoon. Zet een pan op het vuur met water en zout en kook de peentjes in 5 minuten beetgaar. Giet de bospeentjes af als ze beetgaar zijn en laat ze uitlekken. Verdeel ze vervolgens over een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi er ook wat zout en peper over. Rooster de bospeentjes 15 minuten in de oven. Was in de tussentijd de dille, droog het op keukenpapier en hak de dille fijn. Neem de bospeentjes uit de oven en laat ze even iets afkoelen. Leg de bospeentjes op een schaal, brokkel de geitenkaas er over. Hak de amandelen en verdeel deze met de dille over de bospeentjes. Druppel er wat sap van de citroen overheen en breng het eventueel nog verder op smaak met wat versgemalen peper. Serveer de geroosterde bospeentjes met een gebakken aardappel en gebakken makreelfilet. Eet smakelijk.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap