Geroosterde champignons met snijbietstamppot

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 bakje champignons
  • 75 gram regenboogsnijbiet

Zelf toevoegen
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 600 gram aardappelen
  • 25 gram gemengde noten
  • 100 ml melk
  • Zout en peper


Geroosterde champignons met snijbietstamppot van

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de champignons, indien nodig, schoon met een stuk keukenpapier en snijd de champignons in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Maal het witte brood zonder korst met het teentje knoflook fijn in een keukenmachine. Schenk er 2 eetlepels olijfolie doorheen. Rits de blaadjes van de tijm en meng dit tezamen met wat zout en peper door het broodkruim. Verdeel het broodkruim over de champignons. Zet de ovenschaal in de oven en bak de champignons in 20 minuten goudbruin en krokant. Schil in de tussentijd de aardappelen, snijd ze in parten en kook ze gaar in water met wat zout. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Zet een andere kookpan op het vuur met ruim water met wat zout, snijd de snijbiet in grove stukken en blancheer de snijbiet in het kokende water. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Voeg dan de geblancheerde regenboogsnijbiet toe. Verdeel de puree over de borden en leg daarop de geroosterde champignons. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap