Geroosterde groenten

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 aardappelen
  • 2 gele penen
  • 1 bosje postelein
  • 1 pastinaak

Zelf toevoegen
  • 1ui
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zout en grofgemalen peper
  • ½ citroen


Geroosterde groenten van

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Zet de postelein op koud water. Borstel de pastinaak en peen schoon en schil de aardappelen. Was de groenten schoon en doe ze in de pan. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Doe de aardappelen, gele peen en de pastinaak in de pan en blancheer de groenten tot ze beetgaar zijn. Giet het water af en verdeel de groenten op een bakplaat. Leg ook de ui daarbij. Sprenkel olijfolie over de groenten en de aardappelen. Strooi er wat zout en peper over. Rooster de groenten in ongeveer 15 minuten gaar en gekleurd. Schep de groenten over in een serveerschaal en garneer het geheel met de uitgelekte postelein en wat sap van een halve citroen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap