Geroosterde pompoen-paprika quiche met meikaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ pompoen
  • 1 groene paprika
  • 200 gram meikaas

Zelf toevoegen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 plakken deeg voor hartige taart
  • 1 potje tapenade zongedroogde tomaat
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie


Geroosterde pompoen-paprika quiche met meikaas van

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een quichevorm met de plakken deeg. Verdeel de tapenade over de bodem van de vorm. Verwijder van de halve pompoen de pitten (kunnen in het recept van de muffins gebruikt worden) en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de ui en snijd er halve ringen van. Pers het teentje knoflook. Schep de pompoen, paprika, ui, knoflook, honing, zout en peper en olijfolie in een schaal en meng alles goed door elkaar. Verdeel de groenten over de quichevorm. Brokkel de kaas er over en zet de quichevorm in de oven. Bak het gerecht in 35 minuten gaar. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap