Geroosterde puntpaprika soep

Lunchgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 puntpaprika’s (waarvan 1 uit de Streekmolenkrat)
  • 1 courgette
  • 1 brood uit de Streekmolenkrat

Zelf toevoegen
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 125 ml crème fraîche


Geroosterde puntpaprika soep van

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de paprika’s in z’n geheel op de bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven. Doe de paprika’s vervolgens in een afgesloten plastic zak. Haal de paprika’s na 5 minuten uit de zak en verwijder de zaadlijsten, steeltjes en zwarte velletjes. Snijd de courgette in stukjes en snijd ook de rode peper in dunne ringetjes. Verhit ondertussen de olie in een grote kookpan en roerbak de courgette met de rode peper. Voeg de paprika’s toe, schenk het water in de pan en brokkel de bouillonblokjes er bij. Breng het geheel aan de kook. Laat het geheel zachtjes met het deksel op de pan 5 minuten pruttelen. Zet het vuur op de laagste stand en pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in een soepkom, schep er een eetlepel crème fraîche op en serveer er een dikke plak brood uit de Streekmolenkrat bij. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap