Gesauteerde snijbiet met knoflook en kruiden

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram snijbiet

Zelf toevoegen
  • Zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 4 sprietjes bieslook
  • 4 takjes tijmblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper


Gesauteerde snijbiet met knoflook en kruiden van

Vul een pan met water en zeezout en Vreng het water aan de kook. Snijd de stengels van de snijbiet in stukjes van 2 centimeter. Bewaar de bladeren. Leg de stukjes snijbiet in het kokende water en blancheer het 3-4 minuten. Giet het vervolgens af en spoel het af met koud water. Leg de geblancheerde snijbiet om een schone theedoek om verder uit te lekken. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Voeg de snijbiet en nog wat zeezout toe. Sauteer de snijbiet door het vuur wat hoger te zetten en de snijbiet dunnen bruine randjes krijgt. Schep de snijbiet af en toe om om aanbranden en vastplakken aan de bodem te voorkomen. Verhit de snijbiet 5-7 minuten. Hak in de tussentijd de kruiden fijn, snipper het sjalotje en pers het teentje knoflook. Draai het vuur lager en voeg de fijngesneden bladeren van de snijbiet, het sjalotje en de knoflook toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg als laatste de gehakte kruiden en de versgemalen peper toe. Roer alles goed door elkaar voor het serveren. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap