Gesmoorde bospeentjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram bospeentjes
  • 2 kleine prei

Zelf toevoegen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel koriander
  • zeezout en versgemalen peper


Gesmoorde bospeentjes (culinair) van

Snijd het uiteinde van de prei(zowel van de witte als van de groene kant) en snijd de rest van de prei in stukjes van ongeveer 5 centimeter. Was de prei en laat het uitlekken. Verhit de boter en olijfolie en sauteer hierin de prei gedurende 5 minuten. Snijd in de tussentijd de tomaten in parten en voeg deze toe en laat alles nog eens 3 minuten bakken. Voeg de schoon geschraapte peentjes, de koriander, zeezout en versgemalen peper toe. Roer alle ingrediƫnten goed door elkaar. Dek de pan vervolgens af en laat het geheel 20 minuten op een laag vuur sudderen. Serveer de gestoofde bospeentjes met kruimige aardappelen.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap