Gestoofde heekfilet met rode ui, tomaat en tafelzuur

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 rode uien
  • 200 gram heekfilet
  • 4 trostomaten

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • Tijmblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • Een handje basilicumblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper


Gestoofde heekfilet met rode ui, tomaat en tafelzuur van

Verwarm de oven voor op 120°C. Was de trostomaten en snijd deze in grove stukken. Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de rode ui en het geperste teentje knoflook. Voeg vervolgens de kruiden en de tomaten toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. De saus kan eventueel met een staafmixer gladder worden gemaakt. Vet een ovenschaal in. Snijd de heekfilet in 2 stukken en bestrooi het met zout en peper. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de heekfilet aan beide zijden ongeveer 3 minuten. Leg de vis na het bakken in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de vis en zet de schaal 20 minuten in de oven om het verder te laten stoven. Serveer de vis met een gekookte aardappel en het tafelzuur uit de Streekmolenkrat van deze week. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap