Gestoofde rode uien

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 400 gram rode uien

Zelf toevoegen
  • 125 ml water
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Een aantal takjes tijm (zoveel als er uien zijn)
  • Een aantal theelepels boter (zoveel als er uien zijn)


Gestoofde rode uien van

Dit gerecht heeft een korte bereidingstijd en wordt dan in de oven afgemaakt gedurende 2 uur. Verwarm de oven voor op 150°C. Pel de uien en snijd zowel van de onderkant als van de bovenkant een dun plakje zodat de uien blijven staan. Zet de uien in een ovenschaal. Schenk het water in de schaal. Besprenkel de uien met de honing en de balsamico azijn en leg op iedere ui een takje tijm. Schep vervolgens op iedere ui een theelepel boter en strooi er wat zout en peper over. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 1½ uur. Haal na 1½ uur het folie van de schaal en laat de uien nog eens 30 minuten in de oven garen. Bedruip tijdens dit half uur de uien een aantal keer met het bakvocht. Haal de schaal uit de oven, verwijder de takjes tijm. Serveer de uien met een luchtige aardappelpuree. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap