Gestoofde wortel, venkel en bleekselderij

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ bos bospeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½ venkel

Zelf toevoegen
  • 1 kleine rode ui
  • 4 dl kippenbouillon
  • 10 gram boter
  • Vers gemalen peper


Gestoofde wortel, venkel en bleekselderij van

Schrap de peentjes schoon en snijd ze in staafjes. Verwijder van de bleekselderij de draden en snijd de stengels ook in staafjes. Pel de rode ui en snijd er dunne ringen van. Verwijder van de venkel de harde kern en snijd van de rest van de groente halve ringen. Doe de peen, bleekselderij, venkel en ui in een grote pan en schenk de bouillon er bij. Leg het deksel op de pan en breng de bouillon aan de kook. Zet het op een matig vuur en laat het 15 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Neem het deksel van de pan en laat het resterende vocht 3 minuten licht inkoken. Voeg vers gemalen peper toe. Schep de groenten om met de boter en met bijvoorbeeld het haantje uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap