Gestoofde yacon

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 225 gram yacon knollen

Zelf toevoegen
  • 2 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl room


Gestoofde yacon van

Schil de yacon met een dunschiller en snijd de knol in blokjes. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Was de peterselie, laat het goed uitlekken en hak de peterselie fijn. Zet een braadpan op het vuur en verhit er olijfolie in. Fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn en voeg dan de blokjes yacon toe. Voeg vervolgens de room toe en zet het vuur onder de pan laag. Laat het geheel 10 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. Roer de peterselie er door en breng het op smaak met wat zout en nootmuskaat. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap