Gestoomde paksoi met pittige knoflookolie

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 grote paksoi

Zelf toevoegen
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml arachide olie
  • 10 gram chilivlokken
  • Zout


Gestoomde paksoi met pittige knoflookolie van

Pel de knoflook en snijd het in plakjes. Verwarm de arachideolie in een pan en bak hierin de plakjes knoflook. Voeg vervolgens de chilivlokken toe, zet het vuur onder het pannetje uit en laat het langzaam afkoelen. Maak in de tussentijd de paksoi schoon en snijd het in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur, hang als het water kookt er een zeef boven en doe daarin de paksoi. Stoom de paksoi in ongeveer 8 minuten gaar. Heb je een stoompan of mandje dan kun je die hiervoor prima gebruiken. Verdeel de paksoi over de borden en sprenkel de chili-knoflookolie over de groenten. Serveer het gerecht met noedels en kip. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap