Gevulde aardappel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 grote aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 2 trostomaten

Zelf toevoegen
  • ½ courgette
  • ½ ui
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 eetlepel gemengde verse kruiden
  • Zout en wat peper


Gevulde aardappel van

Verwarm de oven voor op 180° C. Was de ongeschilde aardappelen. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar. Giet het water af en laat de aardappelen drogen. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak deze mee. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine stukjes en bak deze ook nog even mee. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe. Kruid het geheel met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Snijd de aardappelen doormidden. Hol ze uit met een lepeltje. Meng de vulling door de groente en vul hiermee opnieuw de aardappelen. Besprenkel de aardappelen met de resterende olijfolie en zet ongeveer 4 minuten onder een warme grill. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap