Hartige flensjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ liter melk
  • Paddenstoelenmix
  • 2 winterpeentjes
  • Vega roerbakreepjes

Zelf toevoegen
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram bloem
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 scheutje (olijf)olie
  • Boter of olie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak


Hartige flensjes (culinair) van

Klop de eieren los in een kom, voeg een snufje zout toe en het bloem. Meng dit goed door elkaar. Voeg een deel van de melk toe en meng dit tot een gladde massa zonder klontjes. Voeg dan de overige melk en een scheutje (olijf)olie toe en meng dit tot een glad beslag. Snijd de paddenstoelenmix in plakjes, schrap de wortels schoon en rasp ze in sliertjes. Pers het teentje knoflook en snipper de ui. Verhit in een koekenpan wat boter of olie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot ze gaar zijn. Voeg dan de sliertjes peen toe en laat ook deze even mee garen. Leg alle ingrediënten apart en bak in de pan de roerbakreepjes. Leg deze, als ze gaar zijn, bij de groenten. Zorg dat het niet te ver afkoelt. Verhit opnieuw wat boter of olie. Bak hierin de flensjes. Leg een flensje op een bord, leg er een hoeveelheid van de paddenstoelenmengsel op, rasp er wat kaas over en vouw het flensje dicht. Serveer de flensjes met een gekoeld glas droge witte wijn. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap