Gevulde bolcourgette met couscous

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 bol courgettes
  • 100 gram gehakt
  • 6 trostomaatjes

Zelf toevoegen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • ½ ui
  • 50 gram couscous
  • Snufje kaneelpoeder
  • ½ bouillonblokje kip
  • 20 gram walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie


Gevulde bolcourgette met couscous van

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes, snijd de bovenkant van de bolletjes en haal met een lepel het vruchtvlees er uit. Bewaar het vruchtvlees en snijd het fijn. Snijd ook de trostomaatjes in blokjes. Verwijder zoveel mogelijk van de zaadjes van de tomaten. Pel en snipper de halve ui. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin het uitje. Voeg het gehakt toe en rul dit in 5 minuten gaar. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgettes toe. Bak het geheel 3 minuten mee en zet dan het vuur uit. Snijd de abrikozen in reepjes. Hak de walnoten fijn en met het samen met de abrikozen door het gehakt. Breng het geheel verder op smaak met zout, peper en het kaneelpoeder. Breng 200ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Schenk 100ml bouillon bij de couscous en laat dit 5 minuten staan. Giet na de 5 minuten het overgebleven water af. Meng de couscous met het gehakt mengsel en vul hiermee de courgette bolletjes. Neem een ovenschaal en doe hierin de andere 100 ml bouillon. Zet de courgette bolletjes in de bouillon en besprenkel ze met wat olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak ze in 25 minuten gaar. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap