Gevulde champignonhoedjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 bakje witte champignons
  • Een scheutje volle melk

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 gram ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • ┬Ż citroen
  • 4 eetlepels peterselie
  • Vers gemalen peper


Gevulde champignonhoedjes (culinair) van

Leg de ansjovisfilets in een scheut melk. Op deze manier verwijder je een deel van de zoutheid. Verwijder de steeltjes van de champignonhoedjes en leg de steeltjes aan de kant. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de champignonhoedjes gedurende 2 minuten. Neem de pan van het vuur. Leg de champignonhoedjes met de holle kant naar boven in een ovenschaal. Haal de ansjovis uit de melk, dep ze droog met een stuk keukenpapier en hak ze fijn. Meng de gehakte ansjovis met de rest van de olijfolie, de geperste teentjes knoflook, het sap van een halve citroen, de fijngehakte peterselie en de paneermeel. Voeg de paneermeel in gedeelten toe zodat het niet te droog wordt. Vul de champignonhoedjes met het mengsel en zet onder de grill. Zodra het gaat pruttelen zijn de hoedjes klaar. Serveer de gevulde champignonhoedjes met een afgebakken plak brood of een paar plakjes stokbrood. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap