Gevulde courgette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 stuk gerookte makreel
  • 2 blaadjes lamsoor

Zelf toevoegen
  • 100 gram quinoa
  • 1 tl sambal
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook


Gevulde courgette van

Snijd de courgette doormidden. Haal de binnenkant van de courgette (het zachtere deel) eruit met een lepel. Verwarm een oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa, en kook de quinoa in zo’n 10 minuten gaar. Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Snijd de knoflook, ui, paprika en de tomaat in kleinere stukjes. Bak eerst de knoflook en de ui goudbruin en voeg vervolgens de rest van de groentes toe, en de sambal. Wanneer de quinoa gaar is kan deze ook in de pan met groentes. Doe het vuur uit en roer nu ook de makreel door de groentes. Pak een ovenschaal, vet de onderkant in. Leg de courgette in de ovenschaal en vul met het mengsel. Zet het zo’n 20 minuten in de oven totdat de courgette zacht is. Garneer met wat gesneden lamsoor.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap