Gevulde paksoirolletjes (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • Paksoi

Zelf toevoegen
  • 200 gram gemengde rijst (100 gram voor vulling, 100 gram voor serveren)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels verse dille (of 1 lepel gedroogde dille)
  • 1 eetlepel bruschetta kruiden


Gevulde paksoirolletjes (culinair) van

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 175 ┬░C. Snijd de witte steeltjes van de paksoi en was zowel de bladeren als de steeltjes. Leg de bladeren in een laagje gekookt water en blancheer de bladeren tot ze gaar zijn. Let op dat je ze niet te gaar kookt, ze worden dan minder sterk en daarmee is de kans op scheuren groter. Snijd de steeltjes van de paksoi in stukjes. Schil de ui en snipper deze. Schrap de wortel en snijd ook deze in kleine stukjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en laat de groenten 3 minuten fruiten. Om aanbakken te voorkomen, kan er kookvocht van de paksoibladeren worden toegevoegd. Strooi de dille en de bruschetta kruiden er overheen en schep het geheel door de gekookte rijst. Schep een hoeveelheid van het rijst-groentenmengsel op een paksoiblad en rol dit als een loempia op en leg de rolletjes op een vel bakpapier in een ovenschaal. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Serveer de rolletjes op een bedje van rijst. Tip: Aan de vulling kan rundergehakt worden toegevoegd.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap