Gevulde paprika met suikermaïs

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 suikermaïs
  • ½ rode ui
  • 1 ei

Zelf toevoegen
  • ½ dl slagroom
  • 2 eetlepel geraspte oude kaas
  • ½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 mespuntje paprikapoeder


Gevulde paprika met suikermaïs van

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de suikermaïs gaar. Haal de korrels van de kolf en zet deze even apart. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Kook de paprika in 3 minuten in kokend water. Laat de helften uitlekken op een schone doek. Vet een ovenschaal in en leg de paprikadelen op de bolle kant in de ovenschaal. Pel in de tussentijd de ui en snipper deze. Klop het ei met de slagroom (zonder suiker) los en meng de maïskorrels, de ui, peterselie en het paprikapoeder door elkaar. Vul de halve paprika’s met het mengsel. Dek het geheel af met wat geraspte oude kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 25 minuten af. De ingrediënten zijn dan gestold en er zit een mooi bruin korstje op. Tip: je kunt wat gehakt aan de vulling toevoegen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap