Gevulde paprika

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 paprika’s
  • 125 gram gehakt

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 100 gram gekookte rijst
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • 1 bosje dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje gezeefde tomaten


Gevulde paprika van

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd het kapje van de paprika en hol ze uit. Pel en snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie. Haal de ui uit de pan en doe deze in een mengschaal. Rul het gehakt en voeg dit toe aan de schaal. Voeg ook de gekookte rijst toe en meng het met het ei tot een egaal mengsel. Pers het teentje knoflook, hak de dille fijn en voeg dit met zout en peper toe aan het gehakt mengsel. Zet de paparika’s in een ovenschaal en vul de groente met het gehaktmengsel. Giet in iedere paprika wat gezeefde tomaten. Leg de kapjes weer op de paprika en zet het gerecht in de oven voor ongeveer 30 minuten. Serveer het gerecht eventueel met wat zure room of geitenkaas. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap