Gevulde paprika

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 oranje paprika’s

Zelf toevoegen
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote tomaat
  • 70 gram ongekookte arboriorijst
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 eetlepels fijngehakte munt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper


Gevulde paprika van

Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Snijd de tomaten en bewaar het sap dat daar bij vrij komt. Voeg de gesneden tomaten toe aan de pan. Roer het goed door elkaar. Voeg de ongekookte rijst en de kruiden toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd van de paprika’s het kapje met het steeltje af en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en schenk het overgebleven tomatenvocht er over. Druk het mengsel wat aan en zet de kapjes op de paprika’s. Zet de gevulde paprika’s in een braadslee. Druppel wat olijfolie over de paprika’s en bestrooi ze met wat grof zeezout. Vul de braadslee zover dat de paprika’s tot ongeveer de helft onder water staan. Bak de paprika’s onafgedekt 70-90 minuten in de oven. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap