Gevulde paprika’s

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 trostomaten
  • Handje geraspte kaas

Zelf toevoegen
  • 2 ansjovissen
  • 50 gram paneermeel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • Olijfolie
  • Zout en peper


Gevulde paprika’s van

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de paprika’s, snijd de kapjes er voorzichtig af en bewaar deze. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Verhit in een koekenpan de olijfolie en laat hierin de ansjovis ‘smelten’. Voeg de paneermeel toe en meng het goed door elkaar. Haal de pan van het vuur. Snijd de olijven in ringetjes, hak de peterselie fijn, pers de knoflook en meng dit met de kappertjes door de ansjovis met paneermeel. Breng het mengsel op smaak met de oregano, zout en peper. Vul de paprika’s met het mengsel, rasp er wat kaas overheen, zet de kapjes erop en zet ze in een ingevette ovenschaal. Schenk wat olijfolie over de paprika’s en bak de paprika’s ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer de gevulde paprika’s met een gebakken aardappel. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap