Gevulde patisson met champignons

Hoofdgerecht voor 2 personen, 50 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 patisson
  • 1 ui
  • Brood

Zelf toevoegen
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram champignons
  • Geitenkaas
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Olijfolie
  • Gezouten boter
  • Peper en zout


Gevulde patisson met champignons van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het kapje van de patisson af en hol hem uit met een lepel of mes. Kook de uitgeholde patisson 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Snijd het verwijderde vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de knoflook, ui en champignons. Zet een koekenpan op het vuur met olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook, champignons en patisson stukjes toe en roerbak ze kort. Snijd de geitenkaas en zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng dit door de groenten en breng op smaak met peper en zout. Vul de patisson met het groenten mengsel, doe het kapje op de patisson en bak hem 35 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer de gevulde patisson met een geroosterd sneetje brood met gezouten boter.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap