Gevulde patisson

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 patisson
  • 1 ui

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie, scheutje
  • ½ kopje gekookte wilde rijst
  • 100 gram geitenkaas
  • Zout en versgemalen peper


Gevulde patisson van

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de patisson en snijd de bovenkant (met het steeltje) er af. Snijd het vruchtvlees los en schep het uit de patisson. Bewaar het vruchtvlees om later te verwerken. Zet een pan (groot genoeg om de patisson in te leggen) met water en wat zout op het vuur en kook hierin de uitgeholde patisson ongeveer 5 minuten. Pel de ui en snipper deze. Bak de gesnipperde ui met het fijngesneden vruchtvlees van de patisson. Meng de gekookte wilde rijst, met de geitenkaas, een geperst teentje knoflook, zout en peper goed door elkaar. Meng dan ui en het vruchtvlees er doorheen. Schep het mengsel in de gekookte patisson. Zet de gevulde patisson in een ovenschaal met het hoedje er op en zet de schaal in de oven gedurende 30 minuten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap