Gevulde portobello met boerenkoolpesto en bulgur

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 portobello's
  • buffel mozarella
  • 1 knoflookteen
  • 100 gram boerenkool

Zelf toevoegen
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 el citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 150 gram bulgur
  • balsamicoazijn
  • 85 gram rucola


Gevulde portobello met boerenkoolpesto en bulgur van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op het vuur en blancheer de boerenkool hierin 3 minuten. Giet vervolgens af en spoel na met koud water. Snijd de knoflook fijn en hak ook de cashewnoten in stukjes. Doe de boerenkool, knoflook, cashewnoten, citroensap en 120 ml olijfolie in de keukenmachine of gebruik een staafmixer om het tot een gladde pesto te hakken. Breng de pesto op smaak met peper en zout en voeg eventueel meer olijfolie toe als dat nodig is. Snijd de tomaten en de mozzarella in stukjes. Meng de groenten in een kom met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Vul de portobello's met het mengsel en bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Bereid ondertussen de bulgur zoals staat aangegeven op de verpakking en meng als laatste de rucola door de bulgur. Server de gevulde portobello's met bulgur, rucola en de boerenkoolpesto.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap