Gevulde taco's met varkensreepjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram varkensreepjes
  • Romaanse sla
  • 2 tomaten
  • 1 suikermais

Zelf toevoegen
  • 4 taco schelpen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Avocado's
  • 2 el Creme fraiche
  • Halve Citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Paprika poeder


Gevulde taco's met varkensreepjes van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op het vuur. Snijd de maiskorrels los van de kolf en kook ze ongeveer 8 minuten. Giet de pan af en laat de maiskorrels even uitlekken. Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Fruit hierin de ui en voeg vervolgens de varkensreepjes toe. Voeg tijdens het bakken wat paprika poeder en peper toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg bij de varkensreepjes in de pan, samen met de maiskorrels. Laat dit geheel nog even doorbakken. Doe 4 taco schelpen in de oven en bak deze ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de quacemole met de avocado's de teentjes knoflook en de sap van een halve citroen. Voeg ook 1 el creme fraiche to aan de quacemole en breng op smaak met peper en zout. De quacemole kun je bereiden in een keukenmachinen of gewoon prakken met een vork. Snijd ook de sla. Als de taco schelpen klaar zijn, kun je ze vullen met het prutje met varkenslapjes, sla en quacemole. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap