Gevulde tomaten met spinazie-pesto quinoa

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 4 tomaten

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 120 gram Quinoa
  • 200 gram verse spinazie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 4 el pesto
  • Olijfolie


Gevulde tomaten met spinazie-pesto quinoa van

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten en snijd de top van elke tomaat eraf. Lepel de tomaten uit, zodat er een holle tomaat overblijft. Neem een ovenschaal en bestrijk de bodem met 1 el olijfolie. Leg de tomaten in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Kook de quinoa volgens het pak. Pel en schil de ui. Verhit een pan met olie en fruit hierin de ui. Voeg ook de verse spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, voeg dan de pesto, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden toe. Voeg de quinoa toe en maak er een geheel van. Laat nog een paar minuten op het vuur staan en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Vul de tomaten met het quinoa prutje en zet het topje weer op de tomaten. Bak de tomaten ongeveer 25 minuten in de oven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap