Gevulde zoete aardappel met tomatensalade

Hoofdgerecht Of Lunch voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 5 tomaten

Zelf toevoegen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 bosje verse peterselie
  • Halve limoen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Feta


Gevulde zoete aardappel met tomatensalade van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en leg deze in zijn geheel in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie en zout en bak de zoete aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven. Check tussendoor even of ze al gaar zijn door erin te prikken met een stokje. Snijd de tomaten in blokjes en de rode ui in ringen. Hak de peterselie grof. Meng in een grote kom de tomatenstukjes, ui ringen, een uitgeperst knoflookteentje, het sap van een halve limoen en de peterselie. Roer goed door en voeg olijfolie, peper en zout toe aan het mengsel. Brokkel de feta fijn en leg even apart. Als de zoete aardappels gaar zijn, haal deze dan uit de oven en laat heel even afkoelen. Snijd de zoete aardappel door de lengte, maar niet helemaal in twee delen. Vul de zoete aardappel met het tomatenmengsel en er strooi wat feta over. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap