Gevulde zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 zoete aardappelen
  • 75 gram tomaten

Zelf toevoegen
  • 1 rode ui
  • 50 gram jonge sla
  • 2 eetlepels balsamico
  • Beetje witte suiker
  • 50 gram jong belegen kaas
  • 40 gram zachte boter


Gevulde zoete aardappel van

Verwarm de oven voor op 150┬░C. Roer de zachte boter en een halve theelepel zout door elkaar. Pel de uien en snijd er dunne ringen van. Was de zoete aardappelen grondig en snijd ze in, maar niet door. Leg de aardappelen in een ovenschaal en leg de uienringen in de insneden van de zoete aardappelen. Verdeel de boter over de aardappelen. Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel in 45 minuten gaar. Was in de tussentijd de sla en laat het uitlekken. Was de tomaten en halveer ze. Roer de balsamico, zout, peper en een beetje suiker door elkaar. Klop de olijfolie erdoorheen. Meng de sla met de tomaat en de vinaigrette. Rasp de kaas, Bestrooi de aardappelen er mee en bak dit nog eens 10 minuten in de oven. Serveer de gevulde aardappelen met de sla. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap