Gnocchi met geroosterde trostomaatjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 500 gram trostomaatjes

Zelf toevoegen
  • 500 gram trostomaatjes


Gnocchi met geroosterde trostomaatjes van

Verwarm de oven voor op 160┬░C. Meng de balsamico azijn met 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper en wat zout. Snijd de trosmaatjes in partjes, leg ze in een ovenschaal en meng het met de balsamico azijn. Zet de schaal in de oven en rooster de tomaatjes ongeveer 20 minuten. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de overgebleven olijfolie. Bak hierin in ongeveer 10 minuten, op een middelhoog vuur, de gnocchi goudbruin. Voeg de laatste 5 minuten de tuinboontjes mee. Was de citroen en rasp de schil er af. Schep de trostomaatjes uit de ovenschaal en leg ze apart. Knijp het sap uit de citroen en meng dit met het vocht van de tomaatjes en 2/3 van de basilicum door de gnochhi. Verdeel de gnocchi over de borden. Leg daarop de geroosterde tomaatjes, garneer met de overige blaadjes basilicum en maak het geheel af met geraspte Parmezaanse kaas.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap