Goulash met karbonade en zuurkool

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 karbonades
  • 300 gram zuurkool

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 50 gram spekjes
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels crème fraîche


Goulash met karbonade en zuurkool van

Pel en snipper de uien. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd reepjes van het vruchtvlees. Snijd het vlees van de karbonades in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekjes. Voeg het vlees toe en bestrooi dit met paprikapoeder. Bak het vlees in 4 minuten bruin. Voeg de ui en paprika toe en laat dit 2 minuten meebakken. Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en laat het nog eens 15 minuten stoven. Zet het vuur onder de pan uit. Meng de crème fraîche door het gerecht voordat je het serveert. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap